top of page

Jak být skvělou svědkyní

V dnešním článku bych se s vámi ráda podělila o několik tipů, jak být nevěstě tou nejlepší svědkyní a jak jí při plánování svatby pomoci.



Plánování svatby je v mnoha případech organizačně velmi náročnou aktivitou. Nezřídka se stává, že po zásnubním opojení se spousta nevěst vyleká nad záplavou více či méně důležitých rozhodnutí. A v této chvíli je důležité, abyste vy, milé svědkyně, vstoupily do hry a vaší přítelkyni pomohly. V tomto článku se s vámi tedy podělím o několik tipů, jak být nevěstě co nejvíce nápomocná.

Naslouchejte nevěstě. Mít klíčovou roli v tak důležitém procesu, jako je plánování svatby, může být hodně vzrušující. Nezapomeňte ale, že hlavní slovo má nevěsta. Naslouchejte jí, poraďte, ale konečná rozhodnutí nechte na ní. Bude ráda, když ve vás bude mít poradkyni, důvěrnici a parťačku, která jí pomůže jak před svatbou, tak i při ní.

Začněte s plánováním v dostatečném předstihu.

Velká část svateb se začíná plánovat zhruba rok dopředu. Tím pádem je docela pravděpodobné, že i vy budete mít spoustu času sžít se s tak důležitou rolí, jako je právě role svědkyně. Nenechte se ale zmást těmi několika měsíci, které se tváří, že se v nich nic moc důležitého nebude dít. Můžete se během nich spojit s ostatními družičkami a zařídit vše, co je v předstihu třeba. Pomozte vybrat nevěstě svatební agenturu, naplánujte zkoušku šatů, rozlučku se svobodou, zkrášlovací víkend anebo také klidný program na večer před svatbou.

Nepanikařte a uklidňujte nevěstu. Je normální, že v určitých chvílích nevěsty podlehnou stresu a zpanikaří. Vy jste tu od toho, abyste své přítelkyni byly nablízku, po nocích s ní diskutovaly barevnou paletu a styl svatby, pomohly jí vybrat šaty a v den svatby ji uklidňovaly milými slovy, případně od ní držely dál nervózní příbuzenstvo.

Uspořádejte nevěstě nezapomenutelnou rozlučku se svobodou. V tomto bodu bych ráda zmínila, že nezapomenutelnou rozlučkou nemusí být divoká party, která se protáhne do ranních hodin. Opět zmíním, že důležité je naslouchat nevěstě. Pokud bude chtít odpočinkový víkend v kruhu nejlepších kamarádek, dopřejte jí to. Zkrátka se ptejte, zjišťujte a nedělejte nic, co by si nepřála.

Předvídejte, co se ve svatební den může pokazit. Je milion a jedna věc, na které nevěsta před svatbou myslí. Může se tak poměrně jednoduše stát, že zapomene pudřenku, parfém nebo jinou nezbytnost, bez které si svoji svatbu nedokáže představit. Doporučuji proto, abyste u sebe měli něco jako krabičku poslední záchrany, která bude obsahovat například jehlu a nit, odstraňovač skvrn nebo léky proti bolesti.

Vymyslete krásný proslov. Jako svědkyně můžete být oslovena, abyste pronesla slavnostní přípitek. Ačkoliv se tohoto požadavku může spousta z vás zaleknout, byla by škoda jej odmítnout. Pro vaši kamarádku je svatba jedním z nejdůležitějších dní v jejím životě, proto by od vás bylo hezké jí před hosty pogratulovat a zmínit pár hezkých vzpomínek, které vás s nevěstou pojí.

bottom of page